Çocuklara dijital fotoğrafçılık

Kodak Türkiye “Çocukların Gözünden Türkiye Fotoğrafı” projesine başladı. Proje ilköğretim çağındaki çocukların görsel ifade yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

24 Nisan 2007

Kodak Türkiye ve NTVMSNBC, çocuklara yönelik bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi için el ele verdiler. İki firmanın işbirliğiyle düzenlenen “Çocukların Gözünden Türkiye Fotoğrafı” projesi başladı. Proje, ilköğretim çağındaki çocukların, yaşamları, çevreleri ve ülkeleri hakkındaki algılarını fotoğraf diliyle anlatmalarına olanak sağlamayı; fotoğraf sanatıyla yakın bir ilişki kurarak görsel ifade yeteneklerini geliştirmeyi ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje, 3 Haziran’da sona erecek.

Kodak, proje kapsamında, çocuklar için dijital fotoğraf makineleri ve dijital fotoğraf eğitimi imkanı sağlıyor. Bilge Adam yarım günlük teknik eğitim verirken, profesyonel fotoğrafçı Hüsnü Atasoy yarım günlük alan eğitimi veriyor. Eğitimlerin ardından çocuklar, dijital fotoğraf makineleriyle bir hafta boyunca çekim yapıyorlar.

“Çocukların Gözünden Türkiye Fotoğrafı” projesi, 8 ilde gerçekleştirilecek. Toplam 512 çocuğa eğitim verilecek. Çocukların çektikleri fotoğraflar, ntvmsnbc.com’da yayınlanacak. Eğitimler, sırasıyla İstanbul, Bursa, Ankara, Trabzon, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Van’da düzenlenecek.